Ziołowa wątróbka

Reklama

Opis przygotowania

Oczyszczoną i osuszoną wątróbkę posypujemy
przyprawą, pieprzem, tymiankiem i rozmarynem mieszamy delikatnie aby przyprawy oblepiły wątróbkę i zostawiamy na około 30 min.
Na rozgrzany olej kładziemy opanierowaną w mące wątróbkę i smaży na złoto, osączamy z nadmiaru tłuszczu i przekładamy do miski posypujemy posiekanym świeżym majerankiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, ewentualnie doprawić solą mieszamy i zostawiamy na kilka minut, podajemy z ziemniaczkami.

Składniki

  • 1 kg wątróbki drobiowej1 łyżeczka przyprawy do mięsa
  • 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 łyżeczka rozmarynu
  • mąka do panierowania
  • olej do smażenia
  • kilka gałązek świeżego majeranku
  • 2 ząbki czosnku
  • sól

Podobne przepisy do Ziołowa wątróbka