
żełądki umyć,pokroić na małe kawałki,włożyć do
 garnka.Wlać ok.1,5 l wody,dodać 1 liść laurowy,
 3 ziarna ziela angielskiego,gotować na małym
 ogniu około godziny.W międzyczasie dodać kostkę bulionową drobiową Knorr. Paprykę umyć,wykroić gniazdo nasienne.Pół papryki pokroić na małe paseczki,podobnie postąpić z marchewką, pietruszką,selerem i
 porem.Obraną cebulę pokroić w ćwierć talarki i
 z pozostałymi pokrojonymi warzywami włożyć do
 garnka.Po upływie godziny do gotujących się
 żełądków dodać pokrojone warzywa,gotować jeszcze
 około 40 minut.Pod koniec gotowania dodać 2 łyżeczki przyprawy do gulaszu Knorr,łyżeczkę pieprzu mielonego czarnego,ewentualnie dosolić do
 smaku.1 łyżkę mąki wsypać do szklanki wlać pół
 szklanki wody,rozmieszać wlać do zupy celem
 zagęszczenia.
 Spożywać z pieczywem,makaronem,ryżem.