Zupa z soczewicy z wędzonym chorizo i pomidorami

Reklama

Opis przygotowania

Mięsa umyć włożyć do garnka i zaląc wodą, gotujemy około 20 min. zdjąć szumowiny i dodać warzywa umyte i obrane(bez cebuli i ziemniaków), gotujemy 15 min. dodajemy-ziele angielskie, liść laurowy, pieprz w ziarenkach, Vegeta, dodać soczewice-którą namoczyliśmy w zimnej wodzie dzieñ wcześniej (odcedzić z wody), chorizo-gotujemy 15min.
Cebule obieramy i kroimy drobno, podsmazyc na oliwie z oliwek, dodać pomidora drobno pokrojonego, podsmazyć około 15 min. dodać lyzeczke cukru-wymieszac.
Blenderem mielimy pomidory-przecieramy przez sitko i dodajemy do zupy.
Obieramy ziemniaki i pokrojone dodajemy do zupy gotujemy około 15 min. wyłączyć gaz i ziemniaki dojdą sobie w cieplej zupie.

Składniki

  • 250g wołowego na zupę150g wieprzowego na zupę
  • 2 choriza wędzone
  • niecała szklanka soczewicy
  • 3 dużę ziemniaki
  • 2 małe pomidory bardzo dojrzale
  • 1/2 cebuli-średniej
  • 1 marchewka
  • 1/2 pietruszki
  • brokuł-średni
  • seler naciowy-2 łodygi średnie
  • liść laurowy, pieprz w ziarenkach, ziele angielskie, łyżeczka Vegety
  • oliwa z oliwek
  • 1 łyżeczka plaska cukier

Podobne przepisy do Zupa z soczewicy z wędzonym chorizo i pomidorami