Masa sezamowa:
Margarynę stopić w rondelku. Dodać miód,cukier oraz sezam i cały czas mieszając, zagotować, a następnie schłodzić do temp.pokojowej.
Masa kokosowa:
Białka ubić mikserem na sztywną pianę. Dodać cukier i jeszcze chwilę ubijać. Następnie dodać wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać.
Ciasto kruche 1:
Mąkę,margarynę,smalec,proszek do pieczenia ,żółtka, cukier puder, śmietanę oraz cukier waniliowy zagnieść na jednolite ciasto.
Podzielić je na dwie równe części i wyłożyć nimi dwie duże blaszki. Na wierzch jednego ciasta wyłożyć masę sezamową i równomiernie rozsmarować. Drugie ciasto posmarować powidłami i wyłożyć na nie masę kokosową.
Tak przygotowane ciasta piec po około 30 minut w temperaturze 180st.C.
Ciasto kruche 2:
Do mąki dodać margarynę, sodę, żółtka, cukier puder, śmietanę oraz miód i szybko zagnieść gładkie ciasto następnie wyłożyć nim dużą blaszkę.
Masa orzechowa:
Margarynę stopić w rondelku. Dodać miód,cukier oraz orzechy i zagotować. Ostudzić i rozsmarować na ciasto 2. Piec około 30 minut w temp.180st.C.
Krem kokosowy:
W połowie mleka rozprowadzić budynie i mąkę ziemniaczaną. Pozostałe mleko zagotować z cukrem i na gotujące się, mieszając wlać rozrobiony budyń, a następnie wsypać kokos. Całość, nie przerywając mieszania, gotować ok. 5 minut. Ostudzić.
Margarynę utrzeć mikserem do białości i, nie przerywając ucierania, dodawać po łyżce zimny budyń.
Sposób przekładania:
Ciasto z masą orzechową>>połowa kremu>>ciasto z masą sezamowa>>druga połowa kremu>>ciasto z masą kokosową.
Na koniec ciasto udekorować wg uznania.