Babeczka Wielkanocna z twarożkiem Piątnica

Reklama

Opis przygotowania

Masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym oraz jajkami. Do masy dodać przesianą mąkę z proszkiem, sok i skórkę z cytryny, wymieszać. Dodać zmielony ser.Ja piekłam 180 st. przez 45-50 minut. Po ostygnięciu posypałam cukrem pudrem i przyozdobiłam orzeszkami dmuchanymi w czekoladzie

Składniki

  • - 1 kostka Kasi o temperaturze pokojowej- 1 szklanka cukru
  • - 5 jajek
  • - 1 cukier waniliowy
  • - 3 szklanki mąki
  • - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • - 3 łyżki soku z cytryny
  • -otarta skórka z jednej cytryny
  • - 40 dag twarogu półtłustego z Piątnicy
  • - aromat cytrynowy
  • - rodzynki

Podobne przepisy do Babeczka Wielkanocna z twarożkiem Piątnica