1. Upiec biszkopt z 5 jajek. Duża forma.
2. Masa: z 1/2 litry mleka odlać 1/2 szklanki i rozmieszać 5 żółtek i 3 łyżki mąki zwykłej, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 szklankę cukru. resztę mleka zagotować i wlać rozmieszane składniki i ugotować jak budyń. Wystudzić, utrzeć masło i margarynę połączyć z budyniem ciągle ucierając, wyłożyć na biszkopt i rozsmarować.
3. Pianka: żelatynę zalać 1/2 szklanki wody, gdy napęcznieje rozpuścić na gorącym ogniu, ubić pianę z 5 białek z 1 szklanką cukru, wlać do tego ciepłą żelatynę, szybko mieszając wylać na masę.
4. Polewa: margarynę roztopić, dodać 2 łyżki kakao i 2 łyżki cukru mieszając. Gdy trochę ostygnie wlać wlać roztrzepane jajko, mieszać do połączenia składników letnie wylać na piankę.