Cielęcina w sosie paprykowo pieczarkowym

Reklama

Opis przygotowania

Na dużej patelni rozgrzać olej, mięso umyć pokroić w plastry, delikatnie podsmażyć z obu stron z czosnkiem i cebulą pokrojoną w kostkę, po chwili podlać wodą i gotować do miękkości mięsa, między czasie dodać paprykę i pieczarki pokrojone w paski lub kostkę. gotować do odparowania wody dodać śmietaną i delikatnie podgrzewać aż zrobi się sosik , przyprawić przyprawami do smaku.

Składniki

  • 1 kg młodej cielęciny, 1 czerwona papryka,
  • 30 dag pieczarek,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 2 cebule,
  • 0,5 szklanki śmietany 30%,
  • delikat do mięs Knorr,
  • pieprz, wegeta, papryka ostra w proszku,
  • olej,

Podobne przepisy do Cielęcina w sosie paprykowo pieczarkowym