W letnim mleku rozmieszać drożdże,dodać resztę składników,na końcu stopioną i ostudzoną margarynę i wyrabiać ciasto aż będzie odchodziło od ręki,zostawiamy do wyrośnięcia.
Budyń ugotować na mleku dodać pokrojone w plasterki owoce i ewentualnie wiórki kokosowe(ja uwielbiam ich smak i aromat przy pieczeniu więc dodaje je wszędzie gdzie jest to możliwe).
Wyrośnięte ciasto rozciągnąć na podsypanej mąką stolnicy na grubość około 3 cm ( ciasto jest bardzo plastyczne i łatwo się formuje )większym kubkiem wycinamy krążki w których dnem szklanki maczanym w mąkę robimy dołki ,smarujemy ciasto jajkiem rozmieszanym ze śmietaną w każdy dołek nakładamy nadzienie i możemy jeszcze bułeczki posypać kruszonką .Pieczemy do 20 min w temp.180 -200st,upieczone posypujemy cukrem pudrem .
Z tej porcji ciasta wyszło mi 23 bułki.