Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier, dalej ubijając. Dodać żółtka i nadal ubijać. Po ubiciu wlewać powoli olej i nadal ubijać. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać. Przesianą mąkę na przemian z mlekiem dodawać do ciasta, cały czas miksując.
Ciasto podzielić na pół. Do jednej części dodać kakao i 2 łyżki mleka, wymieszać.
Do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia wyłożyć jasne ciasto, na górę wyłożyć ciasto z kakao, na wierzch owoce. Piec około 30 minut w temperaturze 180ºC. Wystudzić
Oldac 100 ml mleka, wsypac do niego budyń i cukier. Do garnka wlać pozostale mleko, zagotować na małym ogniu, po czym dodac mleko z masą budyniowa. chwile gotowac cały czas mieszająca az budyń zgęstnieje. Zdjąć z palnika odstawić do ostudzenia.
Masło zmiksować lub utrzeć na jasną, puszystą masę. Powoli, po łyżce dodawać przechłodzony budyń i cały czas miksować. W międzyczasie dolewać stopniowo sok z cytryny, miksując.
Na ostudzone ciasto wyłożyć krem, wstawić do lodówki do ochłodzenia i stężenia. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej razem z masłem, wymieszać do gładkości. Rozsmarować na schłodzonej masie budyniowej Na chwilę odstwic do lodówki, aż czekolada stężeje.