Ciasto 1:
Białka ubić na sztywną piane. Stopniowo dodawać cukier i wlać ocet. Po ubiciu wsypać powoli mąkę i delikatnie wymieszać. Ułożyć "kulkami" na blasze i posypać kawą rozpuszczalną.
Ciasto 2:
Białka ubić na sztywno, powoli dodawać po 1 żółtku i po trochę cukru. Po ubiciu na puch dodać mąkę z proszkiem i wymieszać łyżką. Gotowe ciasto wylać na ciasto 1. Piec wokoło 40 minut w temp. 180 st.C.
Krem:
Żółtka utrzeć z cukrem. W części mleka rozpuścić obie maki i żółtka z cukrem, resztę zagotować na małym ogniu. Masło utrzeć na puszystą masę dodając stopniowo ostudzony budyń. Na koniec wlać wcześniej zaparzoną w niewielkiej ilości wody kawę mielona i wódkę.
Upieczone ciasto przekroić wzdłuż na pół i przełożyć kremem. Wierzch można polać polewa.