Białka oddzielamy od białek i ubijamy z cukrem na beze, do ubitych dodajemy żółtka delikatnie mieszając na koniec przesianą mąkę z proszkiem i budyniem. Pieczemy w tortownicy do 15 min w temp. 180st
Krem:
Kremówkę ubijamy z cukrem i łączymy z jogurtem, całość jeszcze razem ubijamy na koniec dodajemy żelatynę rozpuszczoną w 4 łyżkach gorącej wody (wlewamy lekko przestudzoną). Gruszki obieramy i kroimy w ćwiartki, gotujemy je około 5 min w syropie z 1.1/2 szklanki wody, soku z cytryny i cukru, odsączamy i studzimy.
Zimny biszkopt smarujemy nutellą, układamy gruszki i zalewamy gęstniejącym kremem, odstawiamy do zastygnięcia. Z całkiem zastygniętego deseru ściągamy delikatnie obręcz formy i możemy jeszcze całość posypać tartą czekoladą.