FI(T)let z kurczaka cebulowo-czosnkowy

Reklama

Opis przygotowania

Piersi lekko rozbijamy – posypujemy solą i pieprzem. Z zupek wyjmujemy grzanki, proszek łączymy z jogurtem i wkłądamy do tego mieso by sie zamarynował-najlepiej na noc ale niekoniecznie. Pieczemy na rozgrzanym grillu lub np patelni grilowej przez kilka minut do miekkości ( czas uzalezniony od grubosci filetów ). Na wierzch miesa położyłam lekko podpieczone plastry pomidora. Całość podałam z ziemniakami z wody oraz bukietem warzyw.

Składniki

  • 2 filety z kurczaka2 zupki VITA cebulowo-czosnkowe
  • mały jogurt bez cukry
  • pomidor
  • sól, pieprz
  • DODATKOWO:
  • bukiet warzyw (mogą być warzywa na patelnie)
  • ziemniaki
  • zielenina do posypania ziemniaków

Podobne przepisy do FI(T)let z kurczaka cebulowo-czosnkowy