Galaretka drobiowa

Reklama

Opis przygotowania

Ugotować kurczaka z jarzynami i dodać liście, kostki rosołowe i ziele, odcedzić, mięso z kurczaka oddzielić od kości i pokroić, wrzucić do rosołu, żelatynę wcześniej namoczoną w pół szklanki zimnej wody dodać do galarety przyprawy i zagotować, na końcu dodać rozdrobniony czosnek, lekko ostudzić i przelać do dowolnych pojemników, wstawić do lodówki.

Składniki

  • kurczak, 2 kgżelatyna, 100g
  • marchewka, 3 sztuki
  • pietruszka, 2sztuki
  • ziele angielskie, 6 ziarenek
  • liście laurowe, 4 sztuki
  • woda, 5 litrów
  • czosnek, 8 ząbków
  • pieprz, sól , wegeta,
  • 2 kostki rosołowe,

Podobne przepisy do Galaretka drobiowa