Kotlety mielone z buraczkami i warzywami

Reklama

Opis przygotowania

Mięso mieszamy z jajkiem, dodajemy buraczki, skrojone bardzo drobniutko ogórki i cebulę. Solimy i pieprzymy do smaku, polecam dodać też trochę maggi dla wzmocnienia i zmienienia smaku. Dodajemy bułkę tartą, tak aby wszystkie składniki ładnie się połączymy. Smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju.

Resztę buraczków można wykorzystać jako surówkę do obiadu.

Składniki

  • 400 g. mięsa mielonego z indyka1 jajko
  • przyprawa do mięs knorr
  • pieprz
  • bułka tarta
  • ok. 3 łyżek buraczków (ja używam konserwowych startych na dużej tarce)
  • 2 ogórki konserwowe
  • 1 duża cebula
  • maggi
  • olej

Podobne przepisy do Kotlety mielone z buraczkami i warzywami