Krem z dyni

Reklama

Opis przygotowania

– Bulion wlewamy do garnka, wrzucamy pokrojoną w kostkę dynię i gotujemy tak długo, aż będzie miękka, wręcz rozpadająca się. Studzimy.
– Całość miksujemy na gęsty, gładki krem, a następnie dodajemy delikat, Kamis Fit up, gałkę, obrany ząbek czosnku oraz sól i pieprz, miksujemy ponownie.
– Krem podajemy natychmiast z kleksem śmietany.

Składniki

  • - 600 g surowej dyni obranej ze skóry i pozbawionej pestek- 1 litr bulionu z kurczaka
  • - ząbek czosnku
  • - 2 łyżeczki przyprawy delikat Knorr
  • - szczypta Kamis Fit up do zup i duszonych warzyw
  • - gałka muszkatołowa starta - szczypta
  • - sól
  • - pieprz

Podobne przepisy do Krem z dyni