Letnia pokusa

Reklama

Opis przygotowania

1. Z 5 łyżek cukru i 3 i 1/2 szklanki wody zrobić syrop wrzucić pokrojone jabłka, chwilę gotować i wyjąć.

2. Upiec biszkopt z 4 jajek. Na upieczony biszkopt kładziemy jabłka wcześniej ugotowane, brzoskwinie z puszki i kiwi krojone w plastry. Gotujemy 2 budynie na kompocie z wcześniej ugotowanych jabłek i następnie ugotowanym budyniem zalewamy owoce.

3. Wierzch z kokosów: w małym garnku roztopić margarynę ze 1 szklanką cukru, dodać kokosowe wiórka i wymieszać. Po wystudzeniu do wiórek z cukrem dodajemy dwa jajka i miksujemy około 3 minuty. Wylewamy to na owoce zalane budyniem i pieczemy ok 40 min.

Składniki

  • składniki na biszkopt z 4 jajek, puszka brzoskwiń,
  • kiwi, 8 sztuk
  • 2 budynie śmietankowe,
  • 6 dużych jabłek,
  • cukier,
  • woda,
  • margaryna, 1 kostka
  • wiórka kokosowe, 25 dag
  • 2 jajka,

Podobne przepisy do Letnia pokusa