Makaron kolorowe tulipany z sosem

Reklama

Opis przygotowania

Makaron ugotować w wodzie z małą ilością vegety al dente odcedzić. Na patelnie wlewamy oliwę ok 4-ech łyżek i rumienimy kiełbaski. Wyjmujemy i na tym samym tłuszczu podsmażamy cebulę (obraną i pokrojoną w kawałki) paprykę (oczyszczoną, umytą, pokrojoną w paski) jak będzie cebula zeszklona dodajemy pomidora (umyty i pokrojony w kostkę) wymieszać i doprawić do smaku – vegetą i pieprzem. Lekko poddusić przykrywając i zmniejszając gaz. Na koniec dodajemy łyżkę sosu jogurtowo – ogórkowego, wymieszać i podajemy z makaronem na koniec na każda porcję nakładamy kiełbaski pokrojone w kawałki i posypać szczypiorkiem.

Składniki

  • 250g makaron(kolorowe tulipany)10 kiełbasek świeżych z kurczaka
  • 1/2 papryka czerwona(duża)
  • 1 pomidor
  • 1/2 cebula (średnia)
  • 1 łyżka czubata sos jogurtowo - ogórkowy
  • oliwa z oliwek
  • vegeta, pieprz
  • 2 łyżka szczypiorku

Podobne przepisy do Makaron kolorowe tulipany z sosem