1. Biszkopt; białka ubić na sztywno, utrwalić cukrem, dodać żółtka, ubijać, dodać mąkę z proszkiem, wymieszać, wlać ciasto do wysmarowanej kwadratowej tortownicy i piec.
2. Pianka: mleko schłodzić, podzielić po szklance do dwóch miseczek, galaretkę szafirową rozpuścić w pół szklanki wody, dodać do niej dwie łyżki cukru, lekko wystudzić, żelatynę namoczyć w 1/4 szklanki wody jak napęcznieje rozpuścić na ogniu i dodać cukier (4 łyżki), lekko wystudzić. ubić obydwa mleka do jednego dodać żelatynę a do drugiego galaretkę, energicznie wlewać obie masy na przemian na środek ciasta aby powstały fale, dać do lodówki.
3. Niebieskie galaretki rozpuścić w 3,5 szklanki wody, wystudzić i tężejącą wylać na zastygniętą piankę.