Nadziewane pulpety w sosie bolońskim

Reklama

Opis przygotowania

Pieczarki oczyścić, podsmażyć w całości z przyprawami na patelni.
Mięso wyrobić z namoczoną bułką, czosnkiem i cebulą startą na tarce oraz jajkiem i przyprawami. Robić małe placuszki, nadziewać pieczarkami i podsmażyć obtoczone w tartej bułce na oleju. Przełożyć do garnka, wlać 1 szklankę wody, podgotować 15 minut. Następnie dodać sos boloński wymieszany z wodą. Resztę pieczarek włożyć do sosu, oraz można dołożyć ananasa pokrojonego w paseczki, wtedy sos jest łagodniejszy o posmaku słodko kwaśnym. Podawać z ziemniakami.

Składniki

  • Mięso mielone 30 dag1 ząbek czosnku
  • 1 mała cebula
  • czerstwa bułka
  • wegeta
  • pieprz
  • jajko
  • małe pieczarki 20 dag
  • olej
  • sos boloński w torebce
  • ananas z puszki 2 plastry

Podobne przepisy do Nadziewane pulpety w sosie bolońskim