Ostra hiszpańska zupa z chorizo

Reklama

Opis przygotowania

Na łyżeczce oliwy z oliwek smażymy cebule pokrojona w kosteczkę, ząbki czosnku drobno posiekane, chili drobno posiekane i salami chorizo pokrojone na kawałki. Kiedy salami puści czerwony kolor (jest w nim dużo papryki) zalewamy pomidorami, smażymy chwile po czym zalewamy bulionem. dodajemy przyprawy,kukurydze i wszystko gotujmy jeszcze ok 10 minut. Smak należy doprawić pod siebie. Na koniec wrzucamy jeszcze kawałki salami do gotowej zupy. Podajemy z chipsami tortilla.

Składniki

  • 2 szt cebula.oliwa z oliwek.
  • 1/2 łyżeczki kuminu.
  • łyżeczka przyprawy meksykańskiej.
  • salami chorizo plastry.
  • 1,5 l bulion warzywny.
  • pieprz czarny mielony .
  • chilii mała.
  • 1/2 puszki kukurydzy.
  • puszka pomidorów pokrojonych w sosie.
  • 2 ząbki czosnku.
  • chipsy tortilla

Podobne przepisy do Ostra hiszpańska zupa z chorizo