Pierś kurczaka marynowana w sosie sojowym

Reklama

Opis przygotowania

1. Pierś kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w cienkie plastry, rozbijamy delikatnie;
2. Łączymy wszystkie składniki marynaty, każdy plaster mięsa obtaczamy w marynacie, odstawiamy na noc do lodówki;
3. Plastry kurczaka zwijamy w ruloniki, spinamy wykałaczką i smażymy na oliwie (ja użyłam patelni grillowej).

Składniki

  • podwójna pierś kurczakaoliwa do smażenia
  • Marynata:
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 ząbki czosnku (przeciśnięte przez praskę)
  • 1/2 łyżeczki imbiru
  • 1 łyżeczka mielonej kolendry
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • 2 łyżeczki miodu
  • szczypta chili

Podobne przepisy do Pierś kurczaka marynowana w sosie sojowym