Pierś kurczaka w sosie szparagowym.

Reklama

Opis przygotowania

PRZYGOTOWANIE:

Filety obmyć pod bieżącą wodą,obsuszyć.posolić i popieprzyć. Masło roztopić piersi podsmażyć na złoty kolor w szerokim garnku lub brytfannie. Sos szparagowy- Wodę ze słoików od szparag wlewamy do osobnego garnuszka. Doprowadzamy do wrzenia.Wlewamy zawiesinę z mąki i połowy śmietany,do uzyskania odpowiedniej gęstości.Całość zagotować. Szparagi pokroić na centymetrowe kawałki,dorzucić do sosu. Filety zalać sosem szparagowym i podawać z ciepłego piekarnika. Przed podaniem posypać drobno pokrojoną natką pietruszki.

Składniki

  • SKŁADNIKI:
  • 4 filety z piersi kurczaka.
  • 2 duże słoiki szparag konserwowych.
  • 150g śmietany kremówki.
  • sól,pieprz do smaku
  • natka pietruszki.
  • 100g masła.
  • Troszkę zawiesiny z mąki i śmietany.

Podobne przepisy do Pierś kurczaka w sosie szparagowym.