Puszysty sernik z migdałami

Reklama

Opis przygotowania

Ciasto: Zagniatamy skladniki na ciasto w jednolite ciasto, mozemy troche podsypywac maka. Wkladamy do lodowki na 20 min, walkujemy cienko i wykladamy ciastem blache, nakluwajac widelcem. Pieczemy 10 min w 200 stopniach.

Masa: miksujemy margaryne, nastepnie dodajemy ser Piątnica i miksujemy. Dodajemy budyn waniliowy i lyzke maki oraz ubite zoltka z cukrem. Miksujemy, aby polaczyc skladniki. Na koniec ubijamy piane z bialek ze szczypta soli i delikatnie mieszamy lyzka z masa. Mase przekladmy na upieczone ciasto i pieczemy 70 min w 180 stopniach. Na koniec ciasto polewamy polewa i posypujemy platkami migdalow.

Składniki

  • Na mase:1 lyzka mąki ziemniaczanej
  • 1 szklanka cukru
  • 1 kg sera twarogowego zmielonego Piątnica
  • 7 jajek
  • 150 g margaryny
  • 1 budyń waniliowy
  • szczypta soli
  • Na ciasto:
  • 1,3 szklanki mąki
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • 1 jajko
  • 100 g margaryny
  • Dodatkowo: polewa czekoladowa
  • płatki migdalowe

Podobne przepisy do Puszysty sernik z migdałami