Przygotować ciasto: margarynę utrzeć z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i jajkami. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i zagnieść ciasto. Można też odłożyć trochę ciasta na wierzch masy serowej (zwałkowane ruloniki – kratka).
Przygotować masę serową: Żółtka utrzeć z masłem i z cukrem pudrem. Z białek ubić sztywną pianę. Do sera twarogowego Piątnica dodać utarte żółtka, budyń (w proszku), cukier waniliowy i wymieszać. Na końcu delikatnie połączyć z pianą.
Ciasto włożyć do prostokątnej formy wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą. Na wierzch wyłożyć masę serową. Na masę serową można położyć w formie kratki zwałkowane ruloniki z pozostałego ciasta.Piec 40-45 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180-200 stopni C.
Smacznego! 🙂