1. pieczemy trzy biszkopty ( dwa białe i jeden ciemny) białka ubij na sztywno , dodaj cukier i ubij , dodaj żółtka – ubij, na koniec dodaj mąkę i proszek . Wlać ciasto na dużą blachę i upiec. w przypadku ciemnego biszkoptu dać trzy łyżki mąki i łyżkę kakao. biszkopt jasny i ciemny zwinąć na ściereczkach w roladę ( mają być wtedy jeszcze letnie podczas zwijania). jeden jasny zostaje jako spód.
2. krem: szklanke mleka zagotować , w drugiej szklance mleka rozpuścić mąkę , żłółtka, cukier i ugotować budyń. utrzeć masło z margaryną do białości dodawać po łyżce zimnego budyniu. ucierając dodać spirytus. 1/4 masy zostawić białą , a do reszty dodać cappucino i zmiksować.
3. ugotowac wiśniową galaretkę w szklance wody wylać na głęboki talerz jak zastygnie pokroić w paski. Dwie galaretki brzoskwiniowe rozpuścić w 3 szklankach wody.
4. Foremkę wyłożyć folią aluminiową , dać na spód jasny biszkopt, posmarować go jasną masą , dwie rolady posmarować masą cappucino ( trochę masy zostawić do dekoracji), w środek dać paski z wiśniowej galaretki, zwinąć rolady , ułożyć je w foremce przy ścianach , w środek ułożyć brzoskwinie w dwuch rzędach (przekrojone na pół) i zalać brzoskwinie tężejącą galareką brzoskwiniową, wierzch rolad udekorować szprycą i obłożyć migdałami